Tevékenységek

Tevékenységek

Az „Oktatás a Sokféleségért” projekt egy úttörő kezdeményezés a kulturák közötti oktatás területén, amely 2023.07.01–2023.10.29 között valósul meg, összesen 99.730 RON összegű költségvetéssel.

Ehhez jelentős támogatást nyújt az Országos Roma Ügynökség, összesen 88.090 lej értékben, hozzájárulva ezzel az interkulturális párbeszéd fejlesztéséhez Szatmár megyében.

A Szatmár Megyei Közösségfejlesztési Egyesület koordinálásával és öt középiskolával, azaz a Nagykárolyi „Simion Bărnuțiu” Műszaki Líceummal, az Érdi Műszaki Líceummal, a „George Barițiu” Műszaki Líceummal Livadán, a Tősgyáni Műszaki Líceummal és a „Petru Cupcea” Műszaki Líceummal közeli együttműködésben a projekt célja az interkulturalitás értékeinek előmozdítása, az egymás iránti tisztelet és a rasszizmusellenes hozzáállás elleni küzdelem.

A projekt fő tevékenységei

Tabort szervezünk a középiskolás fiatalok számára (65 résztvevő)

Kivételes lehetőség 65 román, magyar és roma fiatalnak a Szatmár megyéből, hogy találkozzanak, kölcsönhatásba lépjenek és megismerjék egymást.

Ez az élmény hozzájárul a megértés és barátság légkörének kialakításához a különböző képviselt etnikumok között.

Műhelymunkák pedagógusok számára (5 műhely, 25 résztvevő)

A pedagógusoknak kulcsfontosságú szerepük van az interkulturalitás értékeinek előmozdításában.

A projekt öt műhelymunka szervezésével azt tűzte ki célul, hogy hatékony eszközöket és megközelítéseket nyújtson a pedagógusoknak az interkulturális oktatás hatékony beépítéséhez a tantervbe és a diákokkal való együttműködésbe.

Tolerancia és tisztelet nyilvános kampány (250 résztvevő fiatal)

A hatás fokozása érdekében a projekt nyilvános kampányt szervez a tolerancia és az egymás iránti tisztelet előmozdítására.

Körülbelül 250 fiatal, különböző etnikumokból, az öt partneriskolából, részt vesz olyan tevékenységekben, amelyekkel felhívják a közösség figyelmét a harmonikus együttélés és a sokféleség elfogadásának fontosságára.

Partenerek

A Nagykárolyi „Simion Bărnuțiu” Szakközépiskola, az Erdődi Technológiai Líceum, a Sárközújlaki „George Barițiu” Szakközépiskola, a Tasnádi Technológiai Líceum és az Alsószopori „Petru Cupcea” Szakközépiskola.