Activități

Activități

Proiectul „Educație pentru diversitate” este o inițiativă inovatoare în domeniul educației interculturale, desfășurată în perioada 01.07.2023–29.10.2023, cu un buget total de 99.730 RON.

Acesta primește o finanțare semnificativă de 88.090 Lei din partea Agenției Naționale pentru Romi, contribuind astfel la dezvoltarea dialogului intercultural în Județul Satu Mare.

Prin coordonarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare și colaborarea strânsă cu cinci licee partenere, respectiv Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei, Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Tehnologic „George Barițiu” Livada, Liceul Tehnologic Tășnad și Liceul Tehnologic „Petru Cupcea” Supuru de Jos, proiectul își propune să promoveze valorile interculturalității, respectul reciproc și să combată atitudinile anti-rasiste.

Principalele activități ale acestui proiect

Tabăra interculturală pentru tineri liceeni (65 participanți)

O oportunitate excepțională pentru 65 de tineri liceeni de etnie romă, maghiară și română din Județul Satu Mare să se întâlnească, să interacționeze și să învețe unii despre alții. Această experiență va contribui la formarea unui climat de înțelegere și prietenie între diversele etnii reprezentate.

Ateliere de lucru pentru profesori (5 ateliere, 25 de participanți)

Educatorii au un rol esențial în promovarea valorilor interculturalității. Prin organizarea a cinci ateliere de lucru, proiectul își propune să ofere profesorilor instrumente și abordări pentru a integra în mod eficient educația interculturală în curriculumul lor și în interacțiunea cu elevii.

Campanie publică de promovare a toleranței și respectului (250 de tineri participanți)

Pentru a amplifica impactul, proiectul va organiza o campanie publică axată pe promovarea toleranței și respectului reciproc.

Aproximativ 250 de tineri de diverse etnii, provenind din cele 5 licee partenere, vor fi implicați în activități care să sensibilizeze comunitatea în privința importanței conviețuirii armonioase și a acceptării diversității.